ZorbiSan Plus in plastic PE zakken

13-01-2015

ZorbiSan Plus van GEA Farm Technologies draagt bij aan het optimaliseren van het ligboxklimaat en het tegengaan van ongewenste bacteriegroei. Door ZorbiSan Plus vanaf heden in plastic PE zakken te verpakken, wordt het uniek hoge vochtabsorberende vermogen behouden tijdens de opslag van het product.

De kracht en noodzaak van de mate van vochtabsorptie wordt door GEA Farm Technologies benadrukt, door de ZorbiSan Plus tegenwoordig in plastic PE zakken aan te bieden. Hiermee wordt voorkomen dat omgevingsvocht al in het product kan trekken, terwijl het nog in voorraad staat, zoals we bijvoorbeeld bij in big-bags verpakte middelen zien.

ZorbiSan Plus is gebaseerd op gedroogde zeewierkalk en blinkt daardoor uit in vochtabsorptie. In een droog ligboxklimaat voelen mastitis veroorzakende bacteriën, maar ook vliegen, zich niet thuis en wordt de uiergezondheid preventief beschermd. Het droge ligboxklimaat draagt tevens bij aan het verkrijgen van droge harde klauwen. Door de milde pH is ZorbiSan Plus echter wel vriendelijk voor de speenhuid. De praktijk bewijst dat het geadviseerde verbruik van twee maal per week 50 gram per box volstaat. Bij het jaar rond opstallen, volstaat een pallet van 18 zakken à 25 kg dan ook om 85 ligboxen een jaar lang te strooien.

Naast de ligboxen voor melkkoeien, kunnen ook de ligboxen en ligruimtes voor droge, zieke en kalfkoeien optimaal droog worden gehouden met ZorbiSan Plus.