XPress - modulair rollensysteem

Met 20 jaar vakkennis in mestseparatie bieden wij een systeem dat topkwaliteit boxstrooisel produceert.

De Xpress onderscheidt zichzelf van andere mestseparatiesystemen door zijn vermogen om mestvezels samen te persen, zonder de structuur van de vezels te veranderen. De vezelkwaliteit van Xpress beperkt de hoeveelheid vezels die in de lucht terechtkomt, evenals de hoeveelheid vezels die aan de spenen van de koe blijft plakken. De vezels die afkomstig zijn uit deze systemen blijven het best beschikbare comfort voor uw koeien.

Belangrijkste kenmerken

  • Er zijn vele configuraties van het cascade-rollenperssysteem verkrijgbaar. Dankzij deze flexibiliteit kan in 1 uur de dagelijkse mestproductie van 45 tot 300 koeien verwerkt worden.
  • Afhankelijk van het aantal compressiestappen en de systeemconfiguratie kan het drogestofgehalte oplopen tot wel 34%.
  • Elke zeefrol wordt aangestuurd door een lichte elektromotor (1,5 pk – 1,1 kW).
  • Twee luchtballonnen oefenen een constante druk uit op de rubberen rol, en zorgen voor een gelijkmatige werking.
  • Heavy-duty dubbele conische rollagers voor langdurige werking.
  • Eenvoudige toegang tot de binnenkant van de stalen rol voor snelle reiniging.
  • Schuif vervaardigd van ½" (13 mm) dik UHMW uit één stuk om vezelmassa van het oppervlak van de zeefrol te verwijderen.
  • Makkelijk te reinigen, niet-klevende roestvrijstalen vultrechter.
  • Wanneer u een ontwateringsbehandelingsinstallatie heeft, kan de XPress worden uitgerust met een ultrasone sensor die het mestniveau in de toevoertrechter bewaakt en de snelheid van de primaire rolpers aanpast om een zo hoog mogelijk drogestofgehalte in de uitvoerproduct te verkrijgen.

 

Functionele beschrijving
De XPress wordt gebruikt om vocht in mestvezels te verminderen voor het produceren van boxstrooisel of compost, afhankelijk van de configuratie van het systeem. De Xpress is ontworpen om in combinatie met een schuine zeefseparator of een verticaal ontwateringssysteem te werken als vóór compressie een ontwateringsbehandeling nodig is, of in combinatie met een regulatietank als de mest dik genoeg is om te worden samengeperst zonder ontwateringsbehandeling.

Vloeistofextractie vindt plaats door de vezels tussen twee rollen samen te persen, één, twee of drie maal, afhankelijk van het drogestofgehalte dat vereist is voor specifieke toepassingen. De bovenste rubberen rol perst de vezels tegen de tweede rol, een roestvrijstalen zeef waardoor de resterende vloeistof weg kan lopen.