Watervoorziening

Vers en schoon drinkwater is belangrijk. Om tot een hoge wateropname te komen is het zeer belangrijk dat het drinkwater altijd schoon en vers is. Vervuiling door mest- en voerresten beïnvloedt de PH en de geur van het water, waardoor het water minder smakelijk wordt voor uw koeien. Een melkkoe heeft 4 tot 5 liter drinkwater nodig om 1 kg melk te produceren. Dit betekent voor u als melkveehouder dat u er steeds voor moet zorgen dat voldoende wateropname gegarandeerd is. Een koe die veel melk geeft, heeft bij hoge zomertemperaturen tot 180 liter water per dag nodig. Koeien drinken gemiddeld 5 tot 8 liter water per minuut. Bij grote dorst kan dit oplopen tot circa 24 liter water per minuut.

Watermaster en Watermatic Thermo drinkbakken

undefined Het ontwerp en de eigenschappen van de Watermaster maken het een optimale oplossing voor de drinkwatervoorziening in grote stallen. De robuuste, volledig gesloten polyethyleen buitenwand is ongevoelig voor stoten en diervriendelijk.

Easy Drink drinkbak

undefined De Easy Drink is een robuuste drinkbak met een hoge waterflow van 2400 liter per uur die zich snel laat legen via grote openingen. Roestvrij V2A-staal, gladde lasnaden en buitenranden met een dubbele flens zorgen voor letselvrij drinken en een eenvoudige reiniging.

Suevia productenlijn

undefined Omdat de watertoevoer door de dieren zelf wordt geregeld en voldoende water van topkwaliteit onmisbaar is voor de productie van melk van hoge kwaliteit, kunnen de benodigde types drinkwater-voorzieningen van boerderij tot boerderij sterk verschillen.