Walkease: nieuwe arbeidsbesparende klauwblokken

27-01-2014

Walkease is een nieuwe vorm van klauwblokken en ontwikkeld voor een tijdige behandeling van klauwproblemen. De Walkease klauwblokken zijn uniek door hun flexibiliteit, omdat ze zijn gemaakt van buigzaam EVA-kunststof (ethyleen vinyl acetaat), welke de druk van de koepoot bij elke stap optimaal opvangt. Dit product is vergelijkbaar met de zool van badslippers.

Eenvoudig
De Walkease zijn eenvoudig en snel aan te brengen. Ook het hechtingsproces is beter, omdat de koe binnen 20 seconden weer op haar poten staat, stelt de leverancier.

Tijdsbesparend
De blokken zijn in drie maten beschikbaar. Ze worden met een minimale hoeveelheid kant-en-klare lijm geplaatst. “Dit bespaart, in vergelijking met een twee-componenten middel, veel tijd bij het aanbrengen. Bovendien slijten deze blokken binnen enkele weken vanzelf af en hoeven ze dus niet meer te worden verwijderd, wat nog een extra tijdsbesparing betekent”, aldus GEA Farm Technologies.

Startpakket
Walkease is nu verkrijgbaar als startpakket voor tien behandelingen in een kunststof koffer. Daarin bevinden zich de instructie, tien blokken, lijm, handschoenen en een klauwrasp. De blokken, lijm, handschoenen en klauwrasp zijn ook los te verkrijgen.