Voerhekken

GEA Royal De Boer adviseert het gebruik van zelfsluitende voerhekken voor zowel kleine als grote bedrijven, omdat ze veel voordeel bieden voor u en uw koeien. Een voerhek creëert rust langs de voerlijn. Voerhekken zijn een investering in gebruiksgemak en ze helpen mee uw koeien gezond te houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de dieren na het melken kort vastgezet kunnen worden. Hierdoor hebben de slotgaten de mogelijkheid zich onder de meest hygiënische omstandigheden te sluiten. Ondertussen kunnen de koeien ook gecontroleerd, behandeld en gesepareerd worden. Vooral wanneer groepsbehandelingen uitgevoerd moeten worden, bespaart men met een zelfsluitend voerhek veel tijd. Voerverliezen worden met een zelfsluitend voerhek tot een minimum beperkt.

De voor u meest geschikte keus hangt af van een aantal zaken:

  • Hoe groot is uw bedrijf nu en hoe groot is het over 5 jaar?
  • Wat voor soort koeien heeft u?
  • Hoe heeft u uw koppels opgedeeld?
  • Waar worden behandelingen uitgevoerd?

Voerhekken vormen een solide afscheiding tussen de voergang en de loop-/eetruimte van de koeien. Het scheidt de koeien van elkaar bij het vreten, waardoor minder verdringing en rangordegevechten plaatsvinden.

Uit onderzoek is tevens gebleken dat de voeropname op hetzelfde niveau ligt als bij een afscheiding met een voerbuis, terwijl er minder voer wordt gemorst.

Twist & Lock zelfsluitend voerhek

undefined Het unieke Twist & Lock voerhek maakt het mogelijk om individuele koeien vast te zetten met behulp van een draaiknop. Individuele dieren kunnen comfortabel van de rest van de dieren gescheiden worden, zonder de rest van de dieren te moeten opdrijven.

Classic zelfsluitende voerhekken

undefined De Classic zelfsluitende voer-hekken van GEA Royal De Boer zijn robuust en ruim bemeten en hebben een 60 mm onderbuis. Ze bieden een eenvoudige en extreem lichte bediening in het bovenprofiel en het hek kan tot op 40 meter afstand centraal worden bediend.

Zweedse zelfsluitende voerhekken

undefined Het zelfsluitende Zweedse voerhek van GEA Royal De Boer werd speciaal ontwikkeld voor grote koeienrassen. Afhankelijk van het model is het oog geschikt voor koeien met horens. De frames zijn gemaakt van robuuste buizen met een diameter van 57 mm.

Voerhek diagonaal

undefined Het diagonale voerhek van GEA Royal De Boer is een solide afscheiding tussen de bewegings- en voerruimtes van de dieren en de voergang. De dieren worden van elkaar gescheiden om te kunnen eten zonder excessieve drukte en kunnen met minimaal voerverlies even effectief worden gevoederd als bij een voerbuis.