UVPure maakt melk waardevoller

28-05-2012

Melk die wordt gebruikt voor het voeren van de kalveren kan waardevoller worden gemaakt door de UVPure.

In tegenstelling tot bij het pasteuriseren, blijven bij het gebruik van ultraviolet licht, de vitale componenten van de melk behouden. Op deze manier blijft de melk zeer waardevol als voedingsmiddel voor de kalveren.  
Bovendien is deze techniek makkelijk te gebruiken en biedt het een energiezuinig en arbeidsbesparend alternatief. 

UVPure pompt de rauwe melk rond door twee of drie UV-lampen. Door het ultraviolette licht worden schadelijke bacteriën zoals mastitis-, Coli- of salmonellabacteriën gedood. De energiebesparing ten opzichte van pasteurisatie is ruim 90 procent. Daarnaast breekt pasteurisatie vitale componenten zoals antistoffen, immunoglobinen, vitaminen en mineralen af. “UVPure behoudt deze vitale componenten, zodat de melk zeer waardevol blijft als voedingsmiddel voor de kalveren”, aldus Gea Farm Technologies. Door de University of Wisconsin Center for Dairy Research zijn de doding van ongewenste bacteriën en het behoud van de waardevolle componenten wetenschappelijk getest en bewezen.

Gebruiksvriendelijk
UVPure is zeer gebruiksvriendelijk en arbeidsbesparend, dankzij een kortere bewerkingstijd en een eigen reinigingsautomaat, aldus Gea Farm Technologies. Na de bewerking kan de melk eenvoudig via een MilkBuggy worden getransporteerd naar de kalveren of direct worden overgepompt in een GEA Feed J Comby kalverdrinkautomaat.

De voordelen in één overzicht:
  • Compact ontwerp.
  • Energiezuinig.
  • Bespaart arbeidstijd.
  • Behoudt de immunoglobinen in de melk.