Twist & Lock veiligheidsvoerhek

04-12-2012

Melkkoeien verblijven ongeveer vier uur per dag op de vreetplaats. Daarom moet het voerhek tegelijkertijd diervriendelijk, robuust, multifunctioneel en gemakkelijk te bedienen zijn. De Twist & Lock voerhekken bieden de koeien een maximum aan comfort en veiligheid, stelt GEA Farm Technologies. De grote kopopening en de zwenkbare stangen verschaffen de koeien een grote bewegingsvrijheid en een makkelijke toegang tot de voergang. Het voerhek zorgt ervoor dat dieren die in het voerhek gaan liggen of uitglijden zich zonder problemen zelf kunnen vrijmaken.

Geluidsarm
Het gebruik van geluidsarm materiaal verhindert een overmatige geluidsontwikkeling in de stal bij bijvoorbeeld het openen en sluiten van de vangbeugels. Bovendien bestaat de mogelijkheid om het voerhek in een hoek van 12° te brengen om de schouders van de dieren te beschermen tijdens het voeren.

Druk-draaiknop
Door middel van een druk-draaiknop mechanisme kunnen zowel individuele dieren als de volledige groep vastgehouden of vrijgelaten worden. De vreetplaatsen kunnen centraal gesloten worden (optioneel). Het hek wordt dan vanuit één punt bediend. Dit betekent minder werk, minder stress voor de veestapel en meer efficiëntie.

Montage
Het Twist & Lock veiligheidsvoerhek is eenvoudig en snel te monteren aan verschillende types standpalen. Het is verkrijgbaar in acht standaardlengtes en zeven vreetplaatsbreedtes. Alle delen zijn thermisch verzinkt en geoptimaliseerd voor een lange levensduur.