Tochtdetectie

Door nauwkeurig vast te stellen wanneer een koe tochtig is, wordt een succesvollere dekkingsperiode verzekerd. Dat wil zeggen, een hoger inseminatiepercentage en uiteindelijk een hoger conceptiepercentage.

Staartverf geeft een visuele indicatie van welke koe zich laat dekken (zodat de verf wegschuurt), wat aangeeft dat ze tochtig is. De bronst duurt 6 tot 24 uur, terwijl de periode waarin de koe zich laat dekken gemiddeld minder dan 8 uur is.

Het gebruik van verf op de staart is de meest gebruikte vorm van tochtigheiddetectie in Nieuw-Zeeland, is uiterst kosteneffectief en gemakkelijk te gebruiken.

GEA heeft een toonaangevend assortiment staartverf, dat gemakkelijk te gebruiken en kosteneffectief is. De verf is gemaakt in Nieuw-Zeeland en specifiek ontwikkeld voor tochtigheiddetectie bij melkkoeien.

FIL Detail Tail Paint: staartverf op waterbasis

Detail staartverf is verf op waterbasis, dus milieuvriendelijker en aangenamer voor stevig besprongen koeien.

Belangrijkste kenmerken:

  • Verkrijgbaar in vier fluorescente kleuren, voor een systematisch verfprogramma voor elk stadium in de 'detectie-tot-conceptie'-cyclus.
  • Blijft tot 21 dagen zitten, afhankelijk van de omstandigheden en juiste aanbrenging.
  • Een grote emmer van 10 liter is beschikbaar voor grotere veestapels. Dit is dezelfde waterverf, maar in bulk verpakt voor uiteenlopende toepassingsmethoden.

Rugzak voor staartverver - Belangrijkste kenmerken:

  • Rugzak met applicator voor efficiënte aanbrenging op FIL Detail staartverf.
  • De rugzak heeft ruimte voor twee flessen met 2 liter FIL Detail verf.
  • Handpistool met één kwastkop voor een gelijkmatige verdeling.

Staartverf aanbrengen

Zorg dat het gebied schoon en droog is en verwijder losse haren.

Breng de staartverf in een streep van 15 cm lang en 5 cm breed aan, vanaf de staartwortel naar voren.

Kleurproces van tochtigheiddetectie voor uitgebreid vruchtbaarheidsmanagement

Verf alle koeien met RODE staartverf ongeveer 3 weken na het afkalven. Bekijk vervolgens het geverfde gebied om te zien of de verf weggeschuurd is. Als het weggeschuurd is, is de cyclus van de koe gestart.

Verf alle koeien met GROENE verf vlak voordat u het kunstmatige-inseminatieprogramma begint. Hierdoor kunt u dagelijks zien welke koeien tochtig aan het worden zijn.

Verf de koeien onmiddellijk na de inseminatie BLAUW. Hierdoor weet u of de koe gedekt is (als de verf wegschuurt, is de koe niet drachtig).

Verf alle koeien met GELE staartverf als bevestigd is dat ze drachtig zijn.