Speensprays en -verzorgingsproducten

Het sprayen van spenen helpt om mastitis te voorkomen en de spenen van de koe in de optimale productieconditie te brengen. Het is belangrijk dat de juiste speenspray wordt gekozen voor de conditie van de koe, dat de spray goed verdund en gemengd is en wordt aangebracht met een goede dekking.

BluGard Spray

Spraybaar speendesinfectiemiddel met diergeneesmiddel registratienummer (Reg NL 8547) dat beschermt, verzorgt en desinfecteert. Beschermt tegen infecties tussen de melkgangen. Vermindert infectie met meer dan 50%. Door de speciale huidverzorgende bestanddelen voorkomt het middel ook irritaties op de winterse schrale huid. Bevat geen jodiumverbindingen of chloorhexidine.

BluGard Spray

Delco Spray

Een gebruiksklaar speendesinfectiemiddel met diergeneesmiddel registratienummer (Reg NL 9614) en verzorgingsmiddel op basis van de werkzame stof chloorhexidine. Het bevat een optimale combinatie van ontsmettende en huidverzorgende stoffen, waardoor de spenen gezond en soepel blijven.

Delco Spray

LuxVet 50 S

Speenspraymiddel op basis van 5.000 ppm jodium voor de mastitispreventie bij runderen, schapen en geiten. LuxVet 50S werkt preventief tegen ontstekingen van het uierweefsel (mastitis) en voorkomt dat bacteriën het tepelkanaal binnendringen. Verzorgende componenten houden de huid soepel, glad en resistent. Een goed verzorgde speen is minder vatbaar voor bacteriën. LuxVet 50S is gebruiksklaar en voorzien van diergeneesmiddelregistratie (Reg NL 102884). Kan ook als dip worden gebruikt.

LuxVet 50 S

Veloucid Spray D

Verspraybare filmvormende speendesinfectiemiddel op basis van jodium (PVP). Hecht uitstekend bij elke temperatuur op de gehele speen en druppelt niet. Rijk aan huidverzorgende componenten en houdt daardoor de speenhuid in uitstekende conditie. Voorkomt tevens het kleven van vuil op de speenhuid: hierdoor is het reinigen van de spenen voor het melken nog eenvoudiger.

Veloucid Spray D