RPA-vacuümpomp: niet schadelijk voor het milieu en het gehoor

GEA heeft vacuümpompen ontwikkeld met een geoptimaliseerd efficiëntieniveau, wat een grotere luchtcapaciteit biedt bij dezelfde aangesloten belasting. Deze pompen creëren een constant laag vacuüm voor een soepel en economisch melkproces.

Het waterring-principe
Een schoepenrad draait in water rond de motorschacht. In het proces wordt het water naar buiten tegen de pompbehuizing gedrukt. De resulterende holtes tussen het water en het rad creëren een lage luchtdruk waarin het vereiste vacuüm wordt geproduceerd. Het water doet tegelijkertijd dienst als verzegeling en koelmiddel. Een separator scheidt het water-luchtmengsel en de vloeistof stroomt terug in de voertank.

De AquaSilent-vacuümpompen zijn zeer compact gebouwd en bevatten weinig onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. AquaSilent-vacuümpompen kunnen worden aangepast aan elk formaat installatie met luchtstroomsnelheden van 850 tot 2400 liter per minuut.

Ingebouwde veiligheid
Beproefde en snelle reacties: De Vacurex- of Commander-vacuümregulators zorgen ervoor dat het vacuümniveau constant blijft, zelfs bij wisselende belasting. Ze zijn servogestuurd en reageren op lichtsnelheid binnen 5/100 van een seconde. Grote filteroppervlakken zorgen ervoor dat de besturingskleppen en filters betrouwbaar blijven werken, ook nadat ze vele uren in bedrijf zijn geweest.

Uw voordelen

  • Geoptimaliseerd efficiëntieniveau.
  • Olievrije werking.
  • Milieuvriendelijk.
  • Stil.
  • Compact.
  • Weinig slijtdelen.