PipeFeeder Hanskamp

Duurzame, nauwkeurige krachtvoerdosator in de melkstal of krachtvoerbox.

Beter melken
Koeien die tijdens het melken worden gevoerd, komen graag de melkstal in en laten de melk beter schieten. Met de PipeFeeder wordt krachtvoerverstrekking in de melkstal écht een succes. De PipeFeeder verstrekt gedurende de gehele melkbeurt heel nauwkeurig kleine porties. Uw winst? Sneller melken met aanzienlijk minder krachtvoer!

In de praktijk bedacht
PipeFeeder blinkt uit in duurzaamheid, eenvoud en precisie. De krachtvoerdoseerder is dan ook ontworpen door technici afkomstig uit de boerenpraktijk. Vakmensen die weten dat veehouders op maat willen voeren om voerkosten te besparen.

Oxytocine
Krachtvoer verstrekken tijdens het melken zorgt voor een piekconcentratie van oxytocine. Dit hormoon maakt dat uw koeien de melk beter laten schieten. Met de PipeFeeder speelt u perfect in op deze wetenschap. De doseerder verstrekt voortdurend kleine hoeveelheden krachtvoer. De koe blijft vreten, er wordt volop oxytocine aangemaakt. Doordat dieren sneller uit zijn, wint u aan melktijd en vergroot u de capaciteit van uw installatie.

Moderne techniek
In de robuuste rvs-'pipe' van de doseerder bevinden zich de voorraad krachtvoer en een ingenieus doseersysteem dat, afhankelijk van het gekozen systeem, porties van 35 of 80 gram nauwkeurig doseert. Precies voeren in de melkstal past binnen het streven van steeds meer veehouders om kritisch te zijn op de voortdurend stijgende krachtvoerkosten.

Altijd rust in de stal
Groot voordeel van de PipeFeeder boven andere doseerders is, dat de machine stilletjes zijn werk doet. Doordat de motor is ingebouwd en de brokjes van kleine hoogte in de voerbak vallen, is de PipeFeeder praktisch geluidstil.
De doseerder past in elk type (lage) melkstal en op elk voer- en managementsysteem. De PipeFeeder kan ook worden gemonteerd in het voerstation in de ligboxenstal. Met meerdere PipeFeeders naast elkaar kunt u in de voerbox zelfs meerdere broksoorten voeren.