GEA Farm Technologies MIone melkrobot: Onovertroffen snelle melkrobot!

01-11-2012

Nieuw onafhankelijk onderzoek toont aan dat de MIone melkrobot van GEA Farm Technologies de snelste melkrobot is met de beste melkkwaliteit. 
 
Het Deense onderzoeksbureau FarmTest heeft in 2012 de MIone melkrobot van GEA Farm Technologies getest op verblijfsduur in de melkrobot. Ook stroom- en waterverbruik zijn getest. Deze cijfers zijn vergeleken met de cijfers van andere merken melkrobots.

De snelste melkrobot - Lage energiekosten 
Door het Multibox principe van GEA Farm Technologies is het stroom- en waterverbruik lager dan bij andere systemen. De uitkomst van de FarmTest-metingen van het jaarstroomverbruik per koe is 165 kWh en het stroomverbruik per 1000 kg melk is 13,36 kWh. Het waterverbruik van de MIone per koe is 1,39 m3, en per 1000 kg melk 112,2 liter.

Goede melkkwaliteit 
Uit onderzoek bij Nederlandse MIone-gebruikers is gebleken dat het celgetal 38.000 cellen lager ligt dan het landelijke gemiddelde op robotbedrijven. MIone-gebruikers die een geheel jaar hadden gemolken met de MIone hadden een celgetal van gemiddeld 162.000.
De zuurtegraad van MIone-gebruikers was ook uitzonderlijk laag met een gemiddelde van 0,38 t.o.v. 0,6, wat het landelijke gemiddelde is voor robotbedrijven. 
 
Conclusie
De MIone melkrobot van GEA Farm Technologies is de snelste melkrobot en levert de beste melkkwaliteit.