Onze melktechniek - uw succes!

06-05-2014

GEA Farm Technologies plaatst de koe centraal zodat u perfect kunt melken.

  1. Snel en comfortabel melken
  2. Arbeidsbesparing
  3. Melkkwaliteit
  4. Levensduur

Wim Kenis over: Snel en comfortabel melken

Wim Kenis uit Viersel (BE): "Snelheid en rust, dat typeert het melken in onze GEA draaistal. De snelle in- en uitgang, het snel onderhangen van de melkstellen middels EasyStart en het snel kunnen separeren van aandachtskoeien, zorgen ervoor dat ik een hoge capaciteit haal. Per uur melk ik alleen 135 koeien". 

Wim van Ittersum over: Arbeidsbesparing

Wim van Ittersum uit Mastenbroek (Ov) heeft een duidelijke visie over duurzaamheid en efficiëntie. "Toen we in 2013 onze nieuwe stal gingen bouwen, stond de koe centraal. Ze moest optimaal kunnen vreten, liggen en gemolken worden. Om diervriendelijk en snel te melken, kozen we voor een 2 x 22 SwingOver melkinstallatie van GEA met IQ melkstellen". 

Familie Spil over: Melkkwaliteit

Familie Spil uit De Weere (NH) maakt al jaren boerenkaas van topkwaliteit. "Toen we het melken wilden automatiseren was melkkwaliteit eeen zeer belangrijk aspect. Dit is een extra uitdaging bij automatisch melken. Met onze GEA MIone melkrobot bewijzen we dat automatisch melken en uitstekende melkkwaliteit, prima samen gaan", aldus René. 

Bennie Kenkhuis over: Levensduur

Bennie Kenkhuis uit Bornerbroek (Ov): "We leveren al 28 jaar eerste klas melk met een GEA melkinstallatie. Op dit moment in een 2 x 8 visgraat met IQ melkstellen. Levensduur is een belangrijk thema in ons management. Ook een goed afgestelde melkinstallatie draagt bij aan een langere levensduur" stelt hij. "Om elk risico van bacterieoverdracht uit te sluiten, kozen we enkele jaren geleden bewust voor het IQ vier kwartieren melkstel".