Ongediertebestrijding

Door actief bezig te zijn met ongediertebestrijding wordt het risico op verspreiding van dierziekten zoveel mogelijk geminimaliseerd. 

Spy

Extreem hoog percentage dode vliegen na 24 uur, bijna 100%! Geen kruisresistentie. Zeer veilig in gebruik!
Alleen voor professioneel gebruik.

Registratie 12738N.

Spy

Agita 10WG vliegenbestrijding

Agita is een effectief insecticide ter bestrijding van vliegen in dierverblijfplaatsen. Met een uiterst daadkrachtig maaggif (Thiamethoxam), een aantrekkelijk feromoon (Tricoseen) en onweerstaanbare suikers, geeft Agita een hoog percentage dode vliegen binnen zeer korte tijd. Nadat een volwassen vlieg van Agita heeft gesnoept, kan hij nog maximaal 2 meter afleggen! 

Pas Agita toe op plekken waar vliegen zich bij voorkeur ophouden. Doordat de meeste vliegen niet ter plekke doodgaan blijft het behandelde oppervlakte schoner en heeft het product een werkingsduur van 4 tot 6 weken. 
Het product is alleen voor professioneel gebruik. 

Registratie 13399N.

Agita 10WG vliegenbestrijding

Butox Protect vliegen- en luizenbestrijding

Butox Protect is een zeer effectieve, gebruiksklare pour-on tegen vliegen en luizen bij runderen, schapen en geiten. Het middel heeft deltamethrin als werkzame stof en is geregistreerd als diergeneesmiddel. 

De werkingsduur van Butox is tot 10 weken tegen vliegen, waardoor een dier met slechts 3 behandelingen het hele jaar beschermd is. Butox is niet toegestaan voor gebruik bij paarden.

Een effectieve vliegenbestrijding begint bij het zien van de eerste vlieg. Herhaal de behandeling na 8-10 weken. Breng Butox gelijkmatig aan op het midden van de rug en vervolgens van de nek tot aan de staartbasis van het dier. Butox mag worden gebruikt tijdens dracht en lactatie. 

Registratie NL 104958.

Butox Protect vliegen- en luizenbestrijding

Neporex madenbestrijding

Een zeer goed wateroplosbaar granulaat. Neporex heeft effect op vliegenmaden, niet op eieren, poppen of vliegen. Het voorkomt de vorming van een nieuwe huidlaag (chitine), zodat de maden al sterven tijdens het vervellen. Afname van vliegendruk is ongeveer een week na toediening te verwachten. 

Neporex is inzetbaar bij diverse soorten vee: kippen, kalkoenen, vleeskuikens, konijnen, varkens, melkvee, kalveren en vleesvee. Toepassen op kweekplaatsen van vliegen, bijvoorbeeld mest en ander rottend vochtig organisch afval. Ook effectief tegen rattenstaartlarven. Veilig voor andere nuttige insecten (roofvliegen uitgezonderd). 
Voor een nog effectiever bestrijdingsprogramma wordt geadviseerd Neporex te combineren met het gebruik van een adulticide (vliegendood), zoals Agita.
Alleen voor professioneel gebruik.

Registratie NL 12016N.

Neporex madenbestrijding

Vee-Rust Super Spray

Bestrijding van vliegen, horzels en andere insecten op vee. Spuit het middel over de dieren op een afstand van 60 cm.  Gebruiksklare spray tegen vliegen op de koe. Veerust heeft een korte werkingsduur en bestrijdt alleen aanwezige vliegen. 
Pyrethrum prikkelt het zenuwsysteem van de vlieg en veroorzaakt snel een verlamming, met de dood van het insect tot gevolg.
Piperonylbutoxide versterkt de werking van de Pyrethrine, zodat een hoge effectiviteit gecombineerd is met een zeer lage giftigheid. Voor een doeltreffende werking van Vee-Rust Super is dus weinig werkzame stof nodig. 

Spuit vooral op verzamelplaatsen van vliegen zoals schouders, nek, horens, flanken en basis van de staart. Spuit niet in de ogen.

Vee-Rust Super kan tijdens de dracht en/of lactatie worden gebruikt en heeft geen wachttijd.

Registratie NL 9307.

Vee-Rust Super Spray

Exil Boviclip

De Exil Boviclip is een middel voor de bestrijding van vliegen op rundvee en het voorkomen van zomerwrang. De werkzame stof Permethrine zorgt voor een snel 'knock down' effect bij direct contact met insecten. De Exil Boviclip is werkzaam gedurende minimaal 4 maanden. Het product kent geen wachttijd en kan tijdens dracht en lactatie gebruikt worden. Registratie NL 10159.

Exil Boviclip

Exil Boviclip pijltjes

Pijlen voor de Exil Boviclip.

Exil Boviclip pijltjes