MIone melkrobot

Met de MIone melkrobot krijgt u maximale flexibiliteit in de ontwikkeling van uw bedrijf én uw dagelijkse tijdsindeling.

Alle dagelijkse werkzaamheden rondom het melken kunnen nu worden overgenomen door ons automatisch melksysteem: MIone. MIone betekent Milking Intelligence one.
Door het modulaire MultiBox principe is er de mogelijkheid 1 tot 5 boxen te installeren. Het is eenvoudig uit te breiden door de nieuwe melkbox aan te sluiten op de hiervoor bedoelde plaatsen.

Een slim, betrouwbaar en automatisch melksysteem: hét revolutionaire automatische melksysteem dat uw koeien zo natuurlijk mogelijk melkt. 

Alle belangrijke handelingen worden efficiënt rondom de melkrobot gepositioneerd. Hierdoor wordt het "melk- en managementcentrum" meer dan een plaats waar koeien worden gemolken: het is een werkplek waar alle belangrijke processen (bv. seperatie- en wachtruimte) en materialen op één plek zijn gecentraliseerd.

GEA Farm Technologies als fabrikant van melkapparatuur heeft specialisten over de hele wereld welke jarenlange ervaring in de praktijk hebben en de uitdagingen begrijpen die u dagelijks tegenkomt bij het managen van uw veestapel. Ook al kunnen de eisen aan een gerobotiseerd melksysteem van land tot land en in details verschillen, ze kunnen worden gestroomlijnd tot één succesformule: MIone – het automatische melksysteem voor grotere betrouwbaarheid, comfort en prestaties.

MIone met nieuwe melkarm en nieuwe reinigings- en ontsmettingsmodule

Melkarm
Uiterst robuust en licht van gewicht. De kap beschermt de apparatuur tegen vuil en schoppen van de koeien. Door het flexibele ontwerp van de melkarm kunnen de melkbekers niet op de grond vallen. Dit voorkomt vervuiling en waarborgt melkhygiëne van het hoogste niveau. Ergonomisch en hygiënisch.

Reinigings- en ontsmettingsmodule
In geparkeerde positie vormt de nieuw ontwikkelde reinigings- en ontsmettingsmodule (CIP) geen hindernis om bij de koe te kunnen. Bovendien kan de bovenkant van de melkbeker na elke melksessie worden schoongemaakt en als optie ook worden gedesinfecteerd door een uiterst efficiënt tussentijds desinfectieproces met ontsmettingsmiddel.

Zekerheid

10 in bedrijfsontwikkeling
Kostenefficiënte uitbreidingsmogelijkheden. Het MIone multiboxsysteem kan meegroeien met uw bedrijf, afhankelijk van uw behoeften.

10 in uiergezondheid en melkkwaliteit
Voldoende gewicht aan elke speen, vrij hangende melkbekers, geen vacuümverlies of turbulentie en een grote keuze aan siliconen of rubberen voeringen.

10 in melkhygiëne en melkkwaliteit
Borstelen en/of apart voormelken niet nodig: alles gebeurt in één stap. De MIone voorkomt kruisbesmetting binnen de veestapel. Daarnaast kan de bovenkant van de melkbeker na elke melksessie worden schoongemaakt en als optie ook worden gedesinfecteerd.

10 in service
Dankzij het uitgebreide dealernetwerk toegang tot een groot aantal online monitoringinstrumenten van GEA Farm Technologies.

Comfort

10 voor geoptimaliseerd veebedrijfmanagement
Met het gerobotiseerde melk- en managementcentrum concentreert GEA alle belangrijke werkzaamheden op één plaats. Dit zorgt voor korte afstanden voor mensen, dieren, informatie en de melk.

10 in werkgemak
Rustig, droog en schoon. Een perfect overzicht, korte paden, effectieve werkprocedures en eenvoudige bediening.

10 in stalklimaat
Duidelijke opzet en scheiding van de belangrijkste functionele gebieden: melken, voeren, liggen. Dit resulteert in een harmonieuze, ontspannen sfeer die alle voordelen van stressvrij koeverkeer en optimale voeding omvat.

10 in systeemprestatie
De instelbare voerbak optimaliseert de stand van de koe. Dit zorgt voor een comfortabelere, stabielere positie en een groter gevoel van zekerheid. Sneller aansluiten en stressvrij melken zijn verzekerd.

Prestatie

10 in productiviteit van het werk
Voor GEA heeft het aantal benodigde werknemers per uur en per ton geproduceerde melk (AKh/t) de hoogste prioriteit. Met het MIone melk- en managementcentrum en de slimme koerouting wordt het vermoeiende drijven en tijdrovende selecteren van koeien tot een minimum beperkt.

10 in energie-efficiëntie en duurzaamheid
Veel technisch goeddoordachte details maken de MIone-systemen tot pioniers op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie. Duitse degelijkheid, een inline melkproces, energiebesparende vacuümregeling en centrale en zeer effectieve waterverhitting zorgen dat het verbruik van elektriciteit, water en apparatuur tot een minimum wordt beperkt.

10 voor minder ruimte
Bespaart kostbare ruimte in het gebouw vanwege de compacte maatvoering voor maximaal 5 boxen.