Melkkoelvat PCool

GEA presenteert tevens de perfecte koeloplossing voor kleine melkveebedrijven of geringe hoeveelheden melk: het melkkoelvat PCool. Efficiënt melk koelen: het melkkoelvat PCool helpt u om uw melk op topkwaliteit te houden, is gemakkelijk te reinigen en bijzonder energie-efficiënt.

De PCool-serie omvat melkkoelvaten met een inhoud van 320 tot 1950 liter, geschikt voor elk bedrijf, alsook voor individuele melkproductie. Melk opslaan en koelen - bijna net zo belangrijk als de koe zelf.

De belangrijkste kenmerken van de PCool:

  • Ideaal voor kleine melkveebedrijven of voor geringe hoeveelheden melk.
  • Melk koelen: variabele volumes van 320 tot 1950 liter.
  • Keuze uit zes verschillende maten.

Melk koelen met een melkkoelvat: de belangrijkste voordelen
In het algemeen is het melkkoelvat PCool zeer eenvoudig in gebruik. De melk wordt gekoeld in lijn met de EU-norm 13732 voor wat betreft het koelvermogen, roerwerk, ontwerp en opslag. Bij de opslag van melk is het koelvermogen van het grootste belang. Wij garanderen een ideale hitte-overdracht en hoge koelcapaciteit dankzij het gebruik van een roestvrijstalen verdamper van hoge kwaliteit. Aangezien GEA uitsluitend produceert volgens de hoogste kwaliteitsnormen, ondergaan de componenten uitgebreide druk- en lektests. Hierdoor krijgt u consistente koelprestaties, wat van cruciaal belang is voor de melkproductie. De olieretour in de verdamper maakt efficiënte smering van de compressor mogelijk, om zowel een lange bedrijfsduur als een zeer betrouwbare melkopslag te verzekeren.

Zeer efficiënte melkopslag met het melkkoelvat PCool
Isolatie is cruciaal voor temperatuurregeling. Het melkkoelvat PCool is bekleed met polyurethaanschuim met een indrukwekkende hoge dichtheid en is tevens CFK-vrij. Zo kunt u energie besparen en toch een verhoging in de temperatuur tussen de melksessies voorkomen. Het belangrijkste van alles: de kwaliteit van de melk blijft volledig behouden - ook in het geval van een stroomstoring blijft de melk op de bereikte temperatuur.

Efficiënt en gestandaardiseerd: melk koelen in een koelvat
De melk bereikt zeer snel de gewenste opslagtemperatuur. De vaten worden standaard geleverd met koelunits (koelmiddel R404A) en worden allemaal gecontroleerd op kwaliteit en functionaliteit. Deze highperformance units (in overeenstemming met de norm EN 13732) vergroten het koelvermogen en besparen tevens elektriciteit. Afhankelijk van de eisen van uw bedrijf kunt u kiezen uit een reeks gestandaardiseerde prestatieklassen van tanks voor 2 melksessies (BII) tot tanks voor 4 melksessies. Melk opslaan en koelen - dankzij het duurzame ontwerp is het melkkoelvat een van de belangrijkste hulpmiddelen bij de melkproductie.

Melk opslaan en koelen: zo simpel is het
Met een extra robuust gegalvaniseerd frame en een onbeperkte bijstelling van de poten is het koelen van melk nu nog gemakkelijker. Dit geldt zowel in het reinigingsproces als bij het vullen. De grote dekselopening (175 mm doorsnede) geeft u vrije toegang tot de binnenzijde van het vat.

Voor het beste comfort: de elektronische besturingsunit
U profiteert van de automatische aansturing van het koelproces door een thermostaat met de elektronische besturingsunit A4. Dankzij een goed zichtbaar digitaal display kunt u alle belangrijke gegevens in het oog houden. De mengtijden kunnen afzonderlijk worden geprogrammeerd en maken een gelijkmatige vetverdeling mogelijk. Hierdoor wordt roomvorming in de melk voorkomen.