JOZ-Tech JT200 Evo mestrobot

De nieuwe JOZ-Tech JT200 Evo is een diervriendelijke, geruisloze mestrobot en schuift met een gecontroleerde snelheid de mestgangen tot in de kleinste hoeken goed schoon. De robot volgt transponders, waardoor de robot altijd weet waar deze zich in de stal bevindt. De vernieuwde positie-meetmodule heeft maar liefst 35% meer transponder-detectiebereik. De robot heeft twee onderhoudsvrije AGM accu’s. Zowel de watertanks als de accu’s worden automatisch gevuld door de J-Load, die in of buiten de stal geplaatst kan worden.

Geschikt voor vrijwel alle stallen
De JOZ-Tech is geschikt voor vrijwel alle ligboxstallen. Grote oppervlaktes als wachtruimtes en zeer brede mestgangen vormen geen probleem. De JOZ-Tech heeft een maximale rijcapaciteit van ± 18 uur. De JOZ-Tech kan om zijn eigen as draaien en is hierdoor in staat zelfs de meest smalle mestgangen en dwarspaden goed te reinigen.

Meerdere reinigingsroutes
U kunt een onbeperkt aantal reinigingsroutes programmeren. Hierdoor is het mogelijk ieder deel van de stal op specifieke tijden te reinigen. Zo kunt u bijvoorbeeld de wachtruimte reinigen ná het melken. Het programmeren is eenvoudig en hoeft per route maar één keer te gebeuren. Transponders in de vloer zorgen ervoor dat de robot steeds perfect door de stal rijdt. Uiteraard kan de JOZ-Tech ‘vrij rijden’; navigeren zonder steeds een wandgeleiding of balk te volgen.

Sproei-inrichting
Ideaal voor optimale reiniging op droge gedeeltes in de stal. Deze sproei-inrichting met watertanks heeft een capaciteit van 100 liter water. De sproei-inrichting wordt automatisch op het speciale oplaadstation gevuld en sproeit daar waar noodzakelijk met voor- en/of achtersproeiers.

Hefinrichting
Uniek geprogrammeerde hefinrichting van de schuif voor bijvoorbeeld een oversteek over de voergang of voor het op- of afrijden van een steile helling.

JMS ontzorgt eindgebruiker
De robot communiceert draadloos met de J-Link op het J-Load laadstation. De J-Link is aangesloten op het internet. Door middel van het JOZ Management Systeem (JMS) kan een gebruiker zijn JOZ-Tech op een computer, tablet of smartphone controleren en instellen. Monteurs hebben hiermee ook altijd toegang tot de JOZ-Tech. Het JMS geeft u 24/7 toegang tot de machines en de gegevens.

Diervriendelijk
Door de geruisloze aandrijving is de JOZ-Tech een uitermate diervriendelijk systeem waaraan de koeien snel gewend zijn. Bovendien is deze robuuste robot uitgerust met het unieke koebeveiligingssysteem van JOZ.

Nieuwe bediening
De J-Touch biedt u als klant unieke gebruiksgemak. De nieuwe handbediening is voorzien van zowel druktoetsen als touchscreen.