Iglo’s en kalverboxen

Met het kleine formaat, het ergonomische ontwerp en de voer- en drinkelementen heeft GEA Royal De Boer zich bij het ontwerp van de iglo’s en kalverboxen op de eerste ontwikkelingsfase van het dier geconcentreerd. De iglo's en kalverboxen zijn gemakkelijk in het gebruik, robuust en duurzaam en zijn verkrijgbaar met een scala aan accessoires. Het zijn onmisbare hulpmiddelen bij het succesvol grootbrengen van melkvee met een hoge productie.

Om de onderlinge besmetting te beperken en de controle op de dieren te verbeteren, worden de kalveren direct na de geboorte ondergebracht in kalverboxen of iglo’s, die voorzien zijn van schoon en droog strooisel. Voor het vaststellen van de benodigde ruimte voor de huisvesting van kalveren en jongvee is onder andere van belang het afkalfpatroon, het aanhoudingspercentage en de wijze van huisvesten.

Kalverboxen zijn in verschillende breedtematen verkrijgbaar. De kalverboxen hebben een zeer doelmatig open fronthek, waar gemakkelijk een speenemmer en een schotel aan bevestigd kunnen worden. De boxen worden standaard geleverd met hardhouten lattenroosters. De zijwanden zijn gesloten of voorzien van een doorkijk (welzijnsbox). Optioneel is de wielenset met hefboomsysteem voor het verplaatsen van één kalverbox, bijvoorbeeld om de box te reinigen. Daarnaast is een verrijdbaar onderstel leverbaar voor twee of drie kalverboxen.

Kenmerken iglo’s en kalverboxen:

  • Veelzijdig: afgestemd op leeftijd en grootte.
  • Duurzaam: hoogwaardige materialen.
  • Optimale zorg voor het dier: biedt goede toegang tot het kalf.
Iglo
Iglo's
 
Kalverboxen
Kalverboxen
Kalverboxen