Hollander - Gasteren

Één van de eerste projecten in Nederland met 3 stuks GEA enkelbox melkrobots: de nieuwe GEA MonoBox, gebaseerd op het DairyProQ principe. Tevens een V-Cool 20.000 liter melkkoeltank, CowScout tochtdetectiesysteem, E-Brush koeborstel, platenkoeler PK1500, RPS 2100 vacuümpomp met VoD Energy Saver en een JOZ-Tech JT200 Evo mestrobot.

Artikel Melk van het Noorden

GEA ontpopt zich meer en meer als de nieuwe macht in robotland. Dat doet het met meerdere smaken. GEA levert al langer de MIone, een melkrobot met een modulair boxensysteem. In Duitsland en Canada realiseerde GEA een aantal onbemande draaimelkstallen, variërend van 28- tot 60-stand uitvoeringen. In Nederland is Hollander te Gasteren één van de eerste projecten met 3 stuks MonoBox enkelbox melkrobots. "De compactheid van het melksysteem, de vele meetmogelijkheden per melkkwartier, de zuinigheid in water en energie en dat alle uierbehandelingen in de beker plaatsvinden vind ik belangrijke voordelen", aldus de melkveehouder.

 

Artikel Melkvee.nl

De familie Hollander uit Gasteren bouwde een nieuwe 0+6+0 rijige ligboxenstal voor 140 melkkoeien. Om de ammoniakuitstoot tot een minimum te beperken, kozen ze voor dichte zijwanden en een inpandige luchtwasser, het zogenoemde Winstall-concept. De koeien worden deels gevoerd met een feedwall en gemolken met drie GEA MonoBoxen, gebaseerd op het DairyProQ-principe.

Bron: Melkvee.nl

Foto's tijdens de open dag

Grote belangstelling voor de open dag bij familie Hollander in Gasteren.
Er was dan ook veel aandacht voor de 3 GEA Farming MonoBox melkrobots.

Foto's tijdens de bouw