GEA introduceert de Wireless Integrated Control systeem voor de MixFeeder

22-07-2016

GEA introduceert de Wireless Integrated Control (WIC) systeem, een intelligente software voor de MixFeeder. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat het optimale rantsoen van ruwvoer, krachtvoer en mineralen in de juiste hoeveelheden op de meest geschikte tijdstippen verstrekt wordt. Dit zorgt voor een hogere melkproductie en melkkwaliteit en vermindering van de werklast en de kosten.

De WIC combineert voeropslag en silo's en stuurt elke afzonderlijke stap van het proces volledig automatisch: van het precies afwegen en mengen van de voercomponenten volgens vastgelegde voedingsrantsoenen en specificaties, tot specifiek op tijd voeren. Het is aangetoond dat meerdere keren voeren op een dag voeropname en utalisatie verhoogd. Het systeem bepaalt zowel de positie van de feeder-wagen en de huidige status van de processen, en berekent de kortste weg van de vullocatie naar een andere positie in de schuur.

Het systeem kan benaderd worden via de PC, touchscreen en smartphone, ongeacht waar dit gedaan wordt, via het lokale netwerk of het internet. Het systeem kan ook waarschuwingen verzenden via SMS indien nodig. Deze berichten kunnen dan worden bevestigd met een eenvoudige antwoord tekst. Het personeel kan ook afzonderlijke functies beheren en basisinformatie via het touchscreen op de feeder opvragen.

De MixFeeder met WIC kan ingezet worden voor maximaal 30 voersoorten (15 per diergroep), tot 30 groepen en 30 rantsoenen, tot 64 ruimtes en ongeveer 100 mengsels per dag.