Free Stall Feeder: automatisch voeren van voorgemengd voer

Automatisch voeren van voorgemengd voer: de GEA Free Stall Feeder voedert verschillende groepen op uw landbouwbedrijf - op een schone, efficiënte, tijdbesparende manier.

Tijdbesparend, schoon en nauwkeurig: dé voordelen van de GEA Free Stall Feeder. De automatische feeder voorziet uw koeien van het beste voer voor de groep waartoe ze behoren. De automatische besturing verzekert een probleemloze werking met nauwkeurige timing en kan moeiteloos worden geprogrammeerd vanaf het bedieningspaneel.

Belangrijkste voordelen van de Free Stall Feeder:

  • Automatisch voeren van het voorgemengde voer.
  • De juiste voeding voor verschillende groepen.
  • Meer ruimte in uw stal, dankzij een beperkte breedte en openingen aan beide zijden van de Free Stall Feeder.
  • Geoptimaliseerde voeropname en -benutting door frequent voeren.
  • Het is mogelijk om in totaal 15 verschillende voergroepen in te stellen, en 3 voercomponenten voor elke groep.
  • Een geautomatiseerde geconcentreerde voerverdeling levert u gezondere dieren op en melk van betere kwaliteit.

Automatisch voeren - efficiënt, op tijd en stil met de GEA Free Stall Feeder
Voeren met de hand vraagt veel tijd. U moet het voer mengen en apart naar elke groep brengen. Daarna moet de voergang worden schoongemaakt. De Free Stall Feeder maakt aanzienlijke besparingen mogelijk op dit terrein: hij zorgt voor het automatische voeren, verstrekt precies de optimale hoeveelheden, vergt weinig ruimte en neemt alleen de hoogstnodige tijd in beslag.

De Free Stall Feeder neemt het voer automatisch uit de menger
De Free Stall Feeder voor rantsoenvoeren loopt op rails die bijvoorbeeld aan het dak van de stal zijn bevestigd. Hierover loopt hij automatisch naar de mixer en verzamelt de benodigde hoeveelheid voer. Daarna gaat hij stil en langzaam langs de voertafel van de betreffende groep, en deponeert het voer schoon en met de individueel vastgestelde porties voor elke koe. Met dit systeem bespaart u niet alleen veel tijd, maar wordt ook altijd de ideale hoeveelheid voer gegeven.

Minimale inspanning vereist om de stationaire voermixer te vullen (volumebereik 6.5 - 30 m³)
De computerbestuurde, accu-aangedreven voerwagen voert het gemengd rantsoen voor elke groep aan

De Free Stall Feeder werkt stil en zorgt voor de optimale benutting van het voer
Door de Free Stall Feeder te gebruiken voor de voerprocessen in uw melkveebedrijf bespaart u niet alleen tijd en kosten, maar ook ruimte. De houder is zo gebouwd dat hij voer op de voergang kan verspreiden. Dat betekent dat de voertafel niet breder hoeft te zijn dan maar twee meter. Bovendien werkt de automatische feeder altijd stil en met de tussenpozen die u wenst. U hoeft alleen maar te programmeren welke groep welk voer moet krijgen, en op welk moment. Hierdoor verzekert u dat de melk voortdurend van hoge kwaliteit is en dat uw koeien op de beste manier groeien, want de regelmatige afgifte van voer verzekert dat dit optimaal wordt benut. De Free Stall Feeder is verkrijgbaar in drie verschillende maten. GEA is dus in staat om een geschikt model te bieden voor elke behoefte.

Flexibel uit te breiden dankzij het modulaire ontwerp
De Free Stall Feeder kan worden uitgebreid met behulp van modules: u kunt hem combineren met de MVM Mixer of de grote GM17- of MM8-bunkers. Zo kunt u het rantsoenvoeren perfect aanpassen aan uw bedrijf. Met de bijbehorende software legt u vast welke groep op welk moment welk voer krijgt. De hele gemengd voer procedure wordt hierbij teruggebracht tot één werkproces: het programmeren van de Free Stall Feeder. Verder profiteert u van de gegevens die u door het systeem worden geleverd. Op basis van de opgeslagen voersessies kunt u het voeren analyseren en vaststellen waar optimalisatie mogelijk is.

Free Stall Feeder procesdiagram