Diergeneesmiddelen

Diergezondheid staat bovenaan. Wij bieden een ruim assortiment diergeneesmiddelen aan om melkziektes te voorkomen of te genezen.

AgroCare SoftGel glijmiddel

Kant en klaar glijmiddel voor inwendig onderzoek. In gelvorm voor armen, handen en instrumenten.

AgroCare SoftGel glijmiddel

Nageboorte pil

De opvolger van de nageboorte capsule!

De nageboorte pil is een samengesteld middel bestaande uit vijf verschillende enkelvoudige homeopathische bestanddelen die zorgen voor een snel samentrekken van de baarmoeder en een vlot herstel na de geboorte met het oog op een hoge vruchtbaarheid. De pillen zijn verpakt in handige doordrukstrips.

De nageboorte pil ondersteunt bij baarmoeder- en schedeontsteking, witvuilen en het niet dragend kunnen krijgen van koeien. Aanbrengen in de baarmoeder door middel van een geschikte baarmoederhandschoen.

Nageboorte pil

Zwarte Zalf AMOS (Defilol)

Ouderwetse zwarte trekzalf op basis van kamfer (10%) en ichthammol (15%) voor de behandeling van lokale ontstekingen.

Reg.NL 2304

Zwarte Zalf AMOS (Defilol)

Acederm wondspray

Voor de behandeling van wonden bij alle diersoorten. Heeft een licht desinfecterende en anti-bacteriële werking. Ook toepasbaar bij droge of vochtige mok en speenverwondingen.

Reg.NL 5121

Acederm wondspray

Topro Jodiumtinctuur

Desinfectie van de huid en ontsmetting van oppervlakkige wonden. Vloeistof gelijkmatig over het te behandelen oppervlak verspreiden.

Reg.NL 9688

Topro Jodiumtinctuur

Klausan violetspray

Voor hoef-en klauwverzorging. Bevordert herstel bij hoef- en klauwproblemen. Geluidsarme spuitbus, bevat geen drijfgas maar perslucht. Door de unieke samenstelling hecht Klausan uitstekend. De werkzame stof larikshars vormt een luchtdoorlatende film die vervuiling tegengaat. Goudsbloembloesem stimuleert de vorming van nieuw weefsel en Perubalsem werkt conserverend.

Klausan violetspray

Benfital Plus

Aanvullend dieetvoeder voor kalveren in geval van spijsverteringsstoornissen (diarree) of risico daarop. Benfital Plus dient ter stabilisatie van de water- en elektrolytenbalans. De speciaal bewerkte citrusvezels binden bacteriën welke met de mest uitgescheiden worden. Te gebruiken in water en/of melk.

Reg.GMP 30839

Benfital Plus

Calcimag Injectie Topro

Injectievloeistof voor de genezing van melkziekte bij rundvee. Het product kent geen wachttijd en bevat een zeer hoog gehalte aan werkzame bestanddelen, waaronder boorzuur, calciumgluconaat en magnesiumchloride.

Reg.NL 9518

Calcimag Injectie Topro

Pro-Keto/Propeller Farm-O-San

Aanvullend dieetvoeder voor hoogproductief melkvee in de eerste zes weken van de lactatie. Preventief Pro-Keto verstrekken verhoogt de melkproductie, voorkomt slepende melkziekten en verbetert de algehele gezondheid van melkvee.

Reg.GMP 8388

Pro-Keto/Propeller Farm-O-San

Pyrogenium compositum

Pyrogenium activeert de lichaamseigen afweer. De samenstelling van Pyrogenium activeert de aanmaak van witte bloedcellen, waardoor het lichaam de ontsteking zelf overwint. 

Tegen chronische en acute ontstekingen zoals uier-, klauw- en baarmoederontsteking. Kan gebruikt worden bij koorts en diarree.

Pyrogenium compositum

Mastitis injectoren Mamil Phyt Plus

Effectief homeopathisch middel tegen acute uierontsteking bij runderen. Bevat onder andere phytolacca decandra en calendula officinalis.

Mastitis injectoren Mamil Phyt Plus

Immulon

Immulon werkt preventief en curatief bij infectieziekten, zoals virale luchtweginfecties en infectieuze diarree. De samenstelling van Immulon activeert de aanmaak van witte bloedcellen, waardoor de weerstand tegen o.a. virussen wordt verhoogd. Immulon draagt bij aan het verlagen van de dierdagdosering.

Immulon

Masti Veyxym

Masti Veyxym is een antibioticavrije mastitiszalf die zowel in de uier als op de huid toegepast kan worden. Het product bevat enzymen die chemische processen in het lichaam bevorderen en een belangrijke rol spelen bij het functioneren van cellen. 
Chymotrypsine en Trypsine zijn proteolytische enzymen die aanwezig zijn in de spijsverteringssystemen van mensen en dieren. Papaïne is een plantaardig proteolytisch enzym. Deze enzymen zijn gespecialiseerd in het ontbinden van eiwitten (proteïnen). 
Proteolytische enzymen lossen de ontstekingsproducten op die ontstaan tijdens mastitis, waardoor pijnverlichting en afname van zwelling optreden. De toegevoegde vitamines zijn vetoplosbare vitaminen. Ze beschermen huid, slijmvliezen en bindweefsel en stimuleren de regeneratie van deze weefsels.
Masti Veyxym kent geen wachttijd en mag gebruikt worden tijdens dracht en lactatie.

Masti Veyxym

Drenchpistool Bio

Het drenchpistool is een solide kunststof pistool met een inhoud van 300 ml. Het pistool is traploos instelbaar en door de transparante tank is het vloeistofniveau eenvoudig te controleren. Voor extra gemak is de handgreep ergonomisch gevormd.

Drenchpistool Bio

Flutterset compleet Genia met wegwerpnaald

Flutterset compleet Genia met wegwerpnaald

Intravit 12 injectie 100ml

Intravit 12 is een injectievloeistof voor toepassing in het geval van vitamine B12 gebrek bij paarden, veulens, runderen, kalveren, schapen, geiten, varkens, honden en katten. Als werkzame stof bevat Intravit 12 0,525 mg cyanocobalamine per ml product. Cyanocobalamine is van belang bij de metabolisme van eiwitten, vetten en propionzuur, voor de aanmaak van rode bloedcellen, en bij de synthese van nucleïnezuur.

Intravit 12 injectie 100ml

Nutrifizz bruistablet

Nutrifizz is een bruistablet die een juiste vocht- en mineralenbalans garandeert. De combinatie van essentiële mineralen, pre- en probiotica en organische zuren ondersteunt de weerstand. Nutrifizz bevat onder andere natriumbicarbonaat (19%), citroenzuur (14%), natriumcarbonaat (9%) en kaliumchloride (4,5%). Lost snel op tot een smakelijke drank waardoor het goed wordt opgenomen. Zowel preventief als curatief te gebruiken. Stabiliseert en herstelt de zoutbalans, geeft snel opneembare energie, ondersteunt darmflora, voorkomt uitdroging en herstelt bij diarree, geeft extra weerstand tijdens transport/huisvesting. 

Nutrifizz bruistablet

Topro Dextro-Start 5kg

Een kwetsbare periode in het leven van de melkkoe is die rondom het afkalven. Er vinden namelijk grote veranderingen plaats waaronder het geboren worden van het kalf. Dit kost veel energie en de koe verliest veel vocht. Extra toediening hiervan is belangrijk om de koe zo optimaal mogelijk op te laten starten na afkalven. Een doeltreffende manier om dit te doen is het toedienen van de Topro Dextro-Start.

Topro Dextro-Start 5kg

Topro Dextro-Start is een koedrank die energie, calcium, magnesium, vitamines, sporenelementen en antioxidanten met elkaar combineert. Door de toevoeging van energie zal de koe zich fitter gaan voelen en eerder geneigd zijn om naar het voerhek te gaan om te vreten. Calcium is toegevoegd om te voorzien in de hoge calciumbehoefte na afkalven. Magnesium is toegevoegd omdat dit, net als calcium, belangrijk is voor het goed functioneren van spieren. De toegevoegde vitamines en sporenelementen ondersteunen de weerstand en penswerking. 

Uniek aan de Topro Dextro-Start is de toevoeging van niacine, antioxidanten in de vorm van polyfenolen en een meloenaroma. Niacine is van groot belang voor het algemene metabolisme (stofwisseling). Antioxidanten zijn belangrijk bij het tegengaan van oxidatieve stress. Het meloenaroma draagt bij aan een uitstekende opname. Topro Dextro-Start moet worden opgelost in 20 liter warm water. Dit heeft als voordeel dat de pens direct na het afkalven gevuld wordt waarmee de kans op lebmaagdraaiingen wordt verkleind. Door de handige portieverpakking bent u altijd verzekerd van een juiste dosering en vers product.

Topro MicroDerm spray 250 ml

Topro MicroDerm is een beschermende huidspray. De spray helpt veehouders de huid van hun dieren in optimale conditie te houden. Het is gebaseerd op gemicroniseerde koper- en zinkchelaten (organische vorm) die zeer snel worden opgenomen door de huid.

Schud de bus goed voor gebruik. Maak het te behandelen oppervlak schoon en droog om het contact met de spray te optimaliseren. Bedek het gebied volledig en gelijkmatig. Zorg ervoor dat de spray niet in de ogen komt om oogirritatie te voorkomen. Draag geschikte ondoordringbare handschoenen tijdens het gebruik van Topro MicroDerm.

Topro MicroDerm spray 250 ml

Topro Slependemelkziektedrank 10 ltr

Topro slepende melkziektedrank is een gebruiksklare oplossing op basis van propyleenglycol. Het middel dient ter genezing van slepende melkziekte bij koeien en schapen. De slepende melkziektedrank is een geregistreerd diergeneesmiddel, en kent geen wachttijd.

Topro Slependemelkziektedrank 10 ltr