Koeborstels

De GEA koeborstels verhogen het comfort voor de koeien en de hygiëne in de stal. De koe profiteert van een optimale warmteafgifte door de huid, waarbij tevens de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Staartstuk, kop en rug: alle delen worden effectief en comfortabel gereinigd en geborsteld. Het mechanische systeem is diagonaal of horizontaal ingesteld. De borstels blijven stevig en robuust, ongeacht de instelling. Het voordeel: zelfs wanneer de koe veel tegendruk geeft, blijven de borstels binnen bereik, waardoor hygiëne en comfort altijd gegarandeerd worden.

De borstels kunnen zeer gemakkelijk gestart worden met minimale druk. Zodra de schakelaar is ingedrukt, draait de comfortborstel circa één minuut rond. De afwisselende startrichtingen vergroten zowel de hygiëne als de duurzaamheid van de apparatuur. Bovendien gebruikt GEA alleen hoogwaardig en slijtvast nylon in plaats van polypropyleen. Het borsteleffect voor maximaal koecomfort blijft daarom langdurig behouden. De behuizing van de aandrijfunit zorgt voor extra bescherming.

E-brush

De E-Brush is een vaste pendelborstel die druk kan uitoefenen voor een beter wrijfeffect. Hij zal niet gemakkelijk van de rug van de koe vallen. Dat zorgt ervoor dat de rug van de koe gereinigd wordt, de plek die gewoonlijk het meest gevoelig voor vuil is. De E-Brush heeft Ø400 mm en Ø500 mm nylonborstels om het wrijfeffect te verhogen en moeilijk te bereiken gedeelten zoals de staartaanzet te bereiken.

E-Brush

M-brush

De M-Brush is ideaal voor moeilijk te bereiken plekken zoals kop, rug en staartaanzet. Iedere keer als de borstel gestart wordt, wordt de draairichting omgekeerd, waardoor de borstel langer goed blijft. De borstelvorm, met lange en korte borstels, geeft een beter borsteleffect voor iedere koe. Een schoner vel isoleert beter en geeft een betere doorluchting en warmte af.

M-Brush

CowCleaner Swing

De borstel van de CowCleaner Swing draait in alle richtingen en onder vrijwel elke hoek, zodat elk deel van het lichaam (kop, romp) bereikt kan worden. De vorm van de borstels zorgt ervoor dat een groter oppervlak van de koe geborsteld wordt.

 

 

 

 

CowCleaner Swing

CowCleaner Duo

De CowCleaner Duo behandelt het hele lichaam van de koe die druk kan uitoefenen voor een beter wrijfeffect. De vorm van de twee borstels zorgt ervoor dat een groter oppervlak van de koe geborsteld wordt. De CowCleaner Duo is ontworpen voor een optimale reiniging van de koe. Schonere koeien verbeteren de gezondheid, het comfort en het welzijn van de koe. Deze verbeteringen leiden tot een hogere melkproductie. Het dubbele borstelsysteem begint te draaien bij contact en is in staat om de rug, flanken en borst te reinigen.

CowCleaner Duo
Technische gegevens en kenmerken