Detail Tail Paint tochtdetectie-verf

15-04-2014

Tochtdetectie is een hot item. Er is veel geld gemoeid met het elektronisch volgen van de tochtcyclus van dieren. Dit is het ook meer dan waard, omdat er veel te verdienen is met het tijdig insemineren van koeien.

Detail tochtdetectie-marker
Speciaal voor weidegang, jongvee en koeien die de tocht slechts zeer beperkt tonen, biedt GEA Farm Technologies de Detail tochtdetectie. Detail bestaat uit extra stevige verf die zeer weerbestendig is en wordt aangebracht op de staartwortel. Wanneer een dier besprongen is, schuurt de verf af en is de tocht begonnen. In Nieuw-Zeeland produceert GEA's dochter Fil diverse kwalitatief hoogwaardige animal markers. In hun thuisland heeft Fil veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen hiervan. Mede daardoor is Fil wereldwijd marktleider in deze producten.

Detail-verf
Voor de grote koppels koeien, die in Nieuw-Zeeland vrijwel volledig weidegang toepassen, is de speciale Detail verf op waterbasis en in diverse fluorescerende kleuren ontwikkeld. Detail wordt direct vanuit een 0,5 liter of 1 liter fles, via de unieke kwast op de tuit, op de staartwortel van de dieren aangebracht. De verf blijft onder normale condities ± 21 dagen zichtbaar, tenzij het dier besprongen is, waardoor de verf afschuurt en de tocht dus begonnen is. Bij normaal verbruik bedragen de kosten per gemarkeerd dier vanaf € 0,09.