De nieuwe melkmeter DemaTron 70

06-01-2007

Als eerste in de rij van de nieuwe DemaTron-familie, biedt DemaTron 70 een grote arbeidsbesparing bij het afnemen van het melkstel en levert het exacte informatie over de melkhoeveelheid.

DemaTron 70 meet de melkhoeveelheid met een afwijking van ± 2,5%. De combinatie van automatische melkstelafname en dergelijke nauwkeurige melkmeting is nieuw voor apparaten binnen deze klasse en deze prijsorde. Het verkrijgen van de officiële meeterkenning was nog nooit zo eenvoudig. De garantie voor de nauwkeurige meetresultaten is de meetkamer Metatron MB die haar kwaliteiten reeds meer dan bewezen heeft.

Eén DemaTron 70 unit kan twee melkplaatsen met pulsator, afnamecilinder, bedieningseenheid en Metatron MB meetkamer sturen. De nieuwe DemaTron 70 is niet alleen een unieke, krachtige stand-alone unit, hij kan ook worden gebruikt als een multifunctionele spil binnen een complete, moderne melkstuurtechniek. In de toekomst kan hij in het DMS-21 systeem worden geïntegreerd, waar hij een centrale rol gaat spelen in het "precision livestock-farming" met DairyPlan C21. De DemaTron 70 melksturing kan in alle WestfaliaSurge melkstallen worden geïnstalleerd.