EuroTier 2012 - DairyProQ en CowView

24-10-2012

GEA DairyProQ, 's werelds eerste automatische melkplaatsmodule voor continu volautomatisch melken.

De melkplaatsmodule DairyProQ van GEA Farm Technologies voert alle stappen in het melkproces volledig automatisch uit:

  • Aanzetten van het melkstel.
  • Reinigen van de spenen (prédip).
  • Melkmonsteren.
  • Melken.
  • Postdip-proces.
  • Afnemen van de melkbekers.

Inbegrepen in het automatische proces zijn tevens het desinfecteren en reinigen van de melkbekers tussen de verschillende melkbeurten. Het unieke kenmerk van deze melkplaatsmodule is het aanzetten en afnemen van de melkbekers als autonoom systeem.
Het melkproces wordt hierdoor op iedere melkplaats volledig automatisch uitgevoerd. Met dit automatisch aansluitsysteem op iedere melkplaats blijft de koe (en de uier) steeds vrij toegankelijk.
Resultaat: een continu en efficiënt melkproces met een hoge mate van betrouwbaarheid.

Of het nu gaat om een carrousel-, een visgraat- of een zij-aan-zij-melksysteem, de melkplaatsmodule past in meerdere melkstaltypes. De hoge doorvoercapaciteit maakt het bijzonder geschikt voor de grotere melkveebedrijven.

De module kan ook in een semi-automatische uitvoering worden geleverd.

Innovatief gezondheids- en vruchtbaarheidsmanagement GEA CowView

Deze productinnovatie maakt dierlokalisatie en analyse van individueel koegedrag in real-time mogelijk. Transponders sturen de locatie en de activiteit van de koeien via stationaire sensoren in de stal naar de PC, tablet of smartphone van de veehouder. Daardoor is het voor het eerst mogelijk om de positie en het gedrag van iedere individuele koe continu te analyseren. Zo geven bijvoorbeeld de verblijfsduur in de ligboxen en de loopgangen, de tijd gespendeerd aan het voerhek en de gelopen afstanden, belangrijke informatie over de gezondheids- en vruchtbaarheidstoestand van iedere individuele koe. 

Bron: Veehouderij Techniek