ClassicPro GQ silicone tepelvoering

18-04-2015

Met trots presenteert GEA Farm Technologies de GQ tepelvoering: de nieuwe generatie tepelvoeringen in de vorm van een nieuwe silicone tepelvoering met beluchting en ronde schacht met ribben. Hierin worden de beste eigenschappen van ronde en vierkante tepelvoeringen gecombineerd!
In de Verenigde Staten heeft de GQ voering inmiddels al ruim drie jaar zijn waarde bewezen als Gently (koevriendelijk) en Quickly (snel-) melkende tepelvoering met goed vierkant uitmelken en een sterke verbetering van de speen- en slotgatconditie als gevolg. Vanaf heden is de GQ ook beschikbaar in Europa.

Optimale speen- en slotgatconditie
De schacht van de GQ voering is rond maar het heeft vier ribben. Op deze manier wordt de speen over de volle lengte gemasseerd. Dit bevordert de slotgatconditie en het verhoogt de melksnelheid. De beluchting direct onder de speen zorgt ervoor dat de melkafvoer wordt geoptimaliseerd. Na afname zijn de spenen volledig droog.

Snel aansluiten, snel melken
Nauw geplaatste spenen kunnen makkelijk worden aangesloten door de kleine koppen van de GQ tepelvoering. De flexibiliteit is vergroot door de silicone korte melkslang. Op deze manier kan er snel en gemakkelijk een grote range in speenplaatsing bereikt worden. Er vindt vrijwel geen luchtzuigen meer plaats door de optimale hechting. Er kan dus probleemloos worden gemolken. Samen met de hogere melksnelheid zorgt dit voor een sterke reducering van de totale melktijd.

Praktijkervaringen
Van de eerste Nederlandse en Belgische gebruikers zijn de ervaringen zeer lovend: “Direct bij de eerste melking wordt duidelijk dat de extreem goede hechting leidt tot minder luchtzuigen en dus probleemloos melken. Na de afname voelen de spenen vanaf de eerste melking met GQ droog, soepel, zeer slap en leeg aan. Binnen twee weken na de overstap bleek de slotgatscore op alle bedrijven een volle klasse te zijn verbeterd, ondanks dat deze al goed was.”

De GQ voeringen gaan 5.000 melkingen mee door de toepassing van silicone als basismateriaal. Ze hoeven dus een keer minder vaak vervangen te worden dan rubberen tepelvoeringen!