Circulatieventilator

GEA biedt een groot assortiment krachtige en stille ventilatoren, met een brede keuze uit verschillende modellen, om u te helpen om een gezond stalklimaat te bereiken met de allerhoogste efficiëntie.

Koecomfort is cruciaal bij de productie van melk van topkwaliteit. Het is daarom van essentieel belang om met behulp van geschikte gordijnen en ventilatieopeningen voor een stabiel stalklimaat te zorgen. Om door de hele stal frisse lucht te laten circuleren hebt u krachtige ventilatoren nodig. GEA biedt u een groot assortiment verschillende ventilatoren voor uw stal. Deze kunnen op flexibele wijze worden gebruikt en vullen elkaar perfect aan.

 

Circulatieventilatoren
Circulatieventilator
Circulatieventilatoren
 
Circulatieventilatoren uitvoeringen
U hebt de keuze uit:
 • Afvoerventilatoren voor stallen met tunnel- of kruisventilatie
 • Circulatieventilatoren en vaste ventilatoren
 • Ventilatoren voor natuurlijk geventileerde stallen met rechte of schuin aflopende plafonds
 • Mobiele ventilatoren op wielen

Afvoerventilatoren: bestemd voor alle types zuivelstallen met tunnel- en kruisventilatie

Waar luchtverplaatsing door een stal met tunnel- of kruisventilatie nodig is, behoeven commerciële zuivelstallen efficiënte, duurzame ventilatoren met een hoog volume, die bedoeld zijn voor extreme ventilatietoepassingen.

 • Jet Stream 60”: Deze ventilator is buitengewoon robuust, en heeft unieke gegoten aluminium schoepen plus een aerodynamische behuizing van vezelglas. Het geribde spinmodel stopt blowback en de heavy-duty as en lagers zijn gebouwd om situaties met hoge koppelbelastingen te weerstaan.

Circulatieventilatoren: een diversiteit aan maten en modellen voor permanente installatie
Elke zuivelstal is uniek, en ons assortiment circulatieventilatoren is uiterst veelzijdig, of je hem nu aan het plafond of de stal bevestigt of aan een houten paal of stalen pijp. We zijn trots dat we u opties kunnen bieden die bij uw bedrijf passen.

 • Evolution XC™: de EvolutionXC™ ventilatoren van GEA zijn leverbaar in twee modelgrootten (52” en 60”) en met twee verschillende schoepopties (3 of 6 schoepen). Het model EvolutionXC 52” is getest en gecertificeerd voor energie-efficiëntie en kan in aanmerking worden genomen voor programma's voor energiebelastingreductie. 
 • NCF 52” vaste ventilator: deze heavy-duty ventilator met hoge capaciteit: is leverbaar met veel unieke en veelzijdige bevestigingsopties. Deze ventilatoren met zes schoepen met riemaandrijving zijn stil en buitengewoon duurzaam. Ze kunnen met een onderlinge tussenafstand van ongeveer 15 meter worden geplaatst met een luchtsnelheid van 8 tot 12,8 km/uur. Met een gegalvaniseerd frame en venturi, zwaar uitgevoerde stalen schoepen met poedercoating en poelie van gegoten aluminium, is de NCF gebouwd voor duurzaamheid.
 • Circulatieventilator: Deze ventilator zorgt voor de circulatie en verdeling van frisse lucht binnen een groot gebied. Met een enkel apparaat kunt u meerdere voerstations van frisse lucht voorzien. De ringhouder met opening verdeelt de lucht door de stal en verbruikt een minimum aan energie.
Ventilatoren voor natuurlijk geventileerde stallen: Voor vaste installatie op rechte en schuin aflopende plafonds
Aan het plafond bevestigde ventilatoren springen niet in het oog, zijn stil en zorgen voor een uitstekende ventilatie. GEA biedt een assortiment modellen voor installatie op rechte en aflopende plafonds.
 • Ventilator voor schuin aflopende plafonds: De ventilator voor schuin aflopende plafonds werd speciaal ontworpen om te worden gebruikt in gebouwen met zadeldaken. De ventilator is vervaardigd van duurzaam, verzinkt roestvrij staal zodat hij bestand is tegen het voortdurende contact met de buitenlucht. Hij wordt aangedreven door elektrische motoren. De aluminium flappen gaan alleen open wanneer de ventilator in gebruik is. Dit betekent dat er geen regen naar binnen kan komen via de ventilatoropening.
 • Standaardventilator: De standaard ventilator van GEA is leverbaar in de maten 20 tot 90 cm. Deze ventilator kan dan ook in gebouwen van alle afmetingen worden gebruikt. GEA gelooft dat een solide constructie van essentieel belang is, ook op onze standaard ventilator. Daarom hebben we duurzame staven gebruikt om de motor te ondersteunen en sterke nylon connectors voor de aluminium flappen.

Mobiele ventilatoren: een flexibele benadering om het perfecte stalklimaat te creëren
Met een mobiele ventilator kunt u het klimaat in uw stal op flexibele wijze regelen.

 • De ventilator bestaat uit een lang blad van 132 cm en een stevig frame met duurzame wielen.
 • Daardoor kunt u de ventilator op iedere gewenste positie binnen de stal zetten en het stalklimaat naar wens regelen.
 • De riemaandrijving en de zes bladen maken deze ventilator ongelofelijk krachtig.
 • Geschikt voor de luchtverversing in grotere ruimten, zonder verhoging van het geluidsniveau, want deze ventilator heeft een zeer stille werking.
 • De gelaste constructie verzekert niet alleen een lange levensduur van de ventilator, maar zorgt er ook voor dat de ventilator gedurende het verplaatsen stabiel blijft.