Belt Feeder: voor efficiënte aanvoer van ruwvoer

De Belt Feeder is de eerste stap naar automatisch voeren. Gemengd voeren met de Belt Feeder voerverdeler is efficiënt, gebruiksvriendelijk en uitermate duurzaam dankzij beproefde technologie.

De voerverdeler Belt Feeder is de ideale eerste stap naar het concept van automatische voerverstrekkingssystemen. De geringe omvang, flexibele plaatsingsmogelijkheden en het energiezuinige systeem, middels de combinatie van een transportband en glijdende schuiver, bieden veel voordelen.

Belangrijkste kenmerken van automatisch voeren (gemengd voeren) met de Belt Feeder:

  • Automatisch voeren via een transportband.
  • Een betaalbare introductie naar automatisch voeren.
  • Productief voermanagement dankzij het ruimtebesparende ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid.
  • Voeren van diverse groepen dieren verschillende keren per dag mogelijk.

Automatisch voeren: de grootste voordelen van gemengd voeren met de Belt Feeder
De Belt Feeder bestaat uit een transportband en een glijdende schuiver. Hierdoor kunt u kleinere hoeveelheden ruwvoer met kortere tussenpozen distribueren aan verschillende groepen dieren. Dit automatische voerproces biedt een continu hoge betrouwbaarheid en verlaagt de dagelijkse werklast. Het belangrijkste voordeel van gemengd voeren voor uw melkveebedrijf is dat u met gelijkmatig voeren in de vertrouwde omgeving een betere voerefficiëntie behaalt.

Automatisch voeren met de Belt Feeder: aangepast voeren
Gemengd voeren met de Belt Feeder is uitermate effectief. De bandlengte kunt u aan de stalgrootte aanpassen. De band kan worden gekozen met een glad of geribbeld oppervlak. De band heeft een V-vorm en transporteert het voer naar de koe, ook over op- of aflopende hellingen. De lengte van de band varieert van 12 tot 90 meter, de breedte van 45 tot 60 centimeter.

De Belt Feeder past zichzelf perfect aan uw voergang aan en de kabelgeleide wagen bespaart ruimte doordat hij aan het dak bevestigd is, terwijl het voerelement, dat aan een staalkabel hangt, heen en weer kan bewegen. Deze manier van gemengd voeren is bovendien bijzonder zuinig. De bediening is eenvoudig en de afzonderlijke componenten zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud.

De Belt Feeder: de ultieme verbindingsschakel in de gemengd-voerketen
Automatisch voeren met de Belt Feeder is mogelijk over korte of lange afstanden. Daarom is het een interessante mogelijkheid voor het voeren van koeien op elk bedrijf, ongeacht de omvang hiervan. Het voer - of de componenten van het ruwvoer - kunnen betrouwbaar worden vervoerd tussen de voerbunker, silo’s, mengers en de transportband. Gemengd voeren gebeurt altijd met de grootste nauwkeurigheid.

Belt Feeder procesdiagram