AutoRotor Magnum 90

De AutoRotor Magnum 90-melkcarrousel optimaliseert uw melkprocessen met een combinatie van uiterst praktische bediening en doeltreffendheid.

De AutoRotor Magnum 90-melkcarrousel is zeer efficiënt. Het is de ideale oplossing voor het snel en rustig melken van grote veestapels. Talloze goed uitgedachte details optimaliseren uw arbeidsprocessen: van de entree in de melkstal tot aan de reiniging van het systeem en de melkstalelementen.

Een overzicht van de eigenschappen van de AutoRotor Magnum 90-melkcarrousel:

  • De carrousel is leverbaar in verschillende maten, van 24 tot 80 standen.
  • Eenvoudige bediening.
  • Hoge comfortniveaus en geoptimaliseerde ergonomie voor zowel de dieren als de melkers, met innovatieve positionering van de melkstellen.
  • Volledige controle dankzij de naadloze integratie van intelligente melkbedieningspanelen.
  • Duurzame technologie en gemakkelijk te reinigen materialen.
  • Subway-uitvoering mogelijk.

AutoRotor Magnum 90-melkcarrousel: praktische bediening en efficiëntie voor uw medewerkers
De AutoRotor Magnum 90-melkcarrousel is zeer praktisch in gebruik. U melkt grote veestapels snel en met minimale arbeid. U hebt slechts één hand nodig om het melkstel aan te koppelen. Dit is mogelijk dankzij de innovatieve PosiControl-melkarm die het melkstel automatisch omhoog brengt en het onder de uier plaatst, precies voor de melker. Dit betekent dat de melker met één handbeweging de melkbekers aan kan sluiten. Na afloop van het melkproces stopt het vacuüm automatisch en beweegt de melkarm het melkstel snel en soepel naar buiten.

Volledige controle met goed zichtbare en krachtige melkbesturingsunits
De DeMax- of DemaTron-/MetaTron-melkbesturingsunits geven u maximale controle over het melkproces. Deze units besturen het melkproces en zijn gemakkelijk te zien doordat ze op werkhoogte zijn aangebracht, meteen naast de melkplekken in de melkcarrousel. Uw medewerkers hebben de belangrijkste gegevens en de bedieningspanelen altijd bij de hand. Deze units kunnen worden gecombineerd met de veestapelmanagementsoftware DairyManagement21 van GEA, om een volledig automatisch systeem te creëren waarmee u het melkproces gemakkelijk kunt besturen en beheren. Deze nauwe verbinding tussen verschillende elementen is de grootste kracht van GEA als leverancier van totaaloplossingen voor de veehouderij.

De AutoRotor Magnum 90-melkcarrousel maakt melken stressvrij en comfortabel
Het intelligente ontwerp van de AutoRotor Magnum 90 biedt veel voordelen. De volledige melkstal is zo opgezet dat het melken en het opstarten in het systeem comfortabel, veilig en stressvrij verlopen. GEA heeft ronde elementen en een open ontwerp gebruikt zodat de dieren alle ruimte hebben op de melkplekken. Ook het betreden van de melkstal verloopt dankzij de diervriendelijke inloop kalm en zonder stress. De betonnen vloer is gecoat met een duurzame antisliplaag om te voorkomen dat de koeien zich bezeren.

Een duurzame investering: materialen die lang meegaan en zich gemakkelijk laten reinigen
De AutoRotor Magnum 90 onderscheidt zich van andere systemen door zijn kwalitatief hoogstaande materialen en innovatieve functies.

  • De oppervlakken die in aanraking komen met water, afvalwater en vuil zijn van roestvrij staal, zodat ze duurzaam zijn en zich gemakkelijk laten reinigen.
  • Krachtige hydraulische motoren en rollen verzekeren een soepele en stille werking.
  • De melkplekken lopen schuin naar binnen af zodat ze gemakkelijk kunnen worden schoongespoeld en het vuil in de hiervoor bestemde goot loopt. Het afvalwater stroomt weg via deze goot.
  • Het subway-systeem is een ander speciaal kenmerk: de gevoelige onderdelen van de melkcarrousel bevinden zich onder het platform, waar ze zijn beschermd tegen water en vuil, maar nog steeds gemakkelijk bereikbaar zijn - ook gedurende het melkproces.

De combinatie van kwalitatief hoogstaande materialen, intelligent ontwerp en flexibele uitbreidbaarheid maakt de AutoRotor Magnum 90-melkcarrousel de perfecte oplossing voor de melkproductie met grote veestapels.